Vereniging van amateurtuinders EdeRECEPTENHOEK -01-Roerbakken met lentegroen |
vat-krant index vat-krant 05-03 vat-krant 05-04 vat-krant 05-05 vat-krant 05-06 vat boekenlijst start recept 01 recept 02 |
Hoofdgerecht voor vier personen Nodig 500 gram kipfilet, 1 theelepel kerriepoeder, 4 lenteuitjes, 200 gram peultjes, 150 gram groene asperges, 1 blikje maïskolfjes (ca. 180 gram), 75 gram rucola, 2 eetlepels roerbakolie of zonnebloemolie, 1 dl kippenbouillon (van tablet), zout en versgemalen peper. Voorbereiding Snijd de filet in blokjes en bestrooi ze met kerriepoeder. Verdeel de uitjes in schuine stukjes van 2 cm. Haal de peultjes af. Snijd een stukje van de onderkant van de asperges en verdeel ze in stukken van 3 cm. Giet de maïskolfjes af en laat ze goed uitlekken. Snijd de rucola iets kleiner. Kook de peultjes en de asperges 2 minuten, giet ze af en spoel er koud water over. Bereiding Verhit de olie in een wok. Roerbak hierin de kipfilet in 5 minuten. Schep de kipblokjes uit de wok. Voeg de uitjes, peultjes en asperges bij het bakvet en bak ze al omscheppend 4 minuten. Meng de maïskolfjes en bouillon erdoor en verwarm 3 minuten. Voeg peper en zout naar smaak toe. Schep de rucola vlak voor het serveren door de schotel. Serveersuggestie Lekker met paste of gekookte krieltjes. Eet smakelijk, Gerard Driessen bron: Roerbakgerechten |