Vereniging van amateurtuinders Ede

RECEPTENHOEK -01-

Roerbakken met lentegroen  

19.12.2005

vat-krant index

vat-krant 05-03

vat-krant 05-04

vat-krant 05-05

vat-krant 05-06

vat boekenlijst

start

recept 01

recept 02

Hoofdgerecht voor vier personen

Nodig

500 gram kipfilet,
1 theelepel kerriepoeder,
4 lenteuitjes,
200 gram peultjes,
150 gram groene asperges,
1 blikje maïskolfjes (ca. 180 gram),
75 gram rucola,
2 eetlepels roerbakolie of zonnebloemolie,
1 dl kippenbouillon (van tablet), zout en versgemalen peper.

Voorbereiding

Snijd de filet in blokjes en bestrooi ze met kerriepoeder.
Verdeel de uitjes in schuine stukjes van 2 cm.
Haal de peultjes af.
Snijd een stukje van de onderkant van de asperges en verdeel ze in stukken van 3 cm.
Giet de maïskolfjes af en laat ze goed uitlekken.
Snijd de rucola iets kleiner.
Kook de peultjes en de asperges 2 minuten, giet ze af en spoel er koud water over.

Bereiding

Verhit de olie in een wok.
Roerbak hierin de kipfilet in 5 minuten.
Schep de kipblokjes uit de wok.
Voeg de uitjes, peultjes en asperges bij het bakvet en bak ze al omscheppend 4 minuten.
Meng de maïskolfjes en bouillon erdoor en verwarm 3 minuten.
Voeg peper en zout naar smaak toe.
Schep de rucola vlak voor het serveren door de schotel.

Serveersuggestie

Lekker met paste of gekookte krieltjes.

Eet smakelijk, Gerard Driessen

bron: Roerbakgerechten